JORGE GRESA

Cello

Jorge Gresa Ostos, geboren te Sevilla, begon zijn carrière op 8-jarige leeftijd met Isabel Quirós, Carmen Fernández en Claudio Baraviera. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij in Madrid bij Asier Polo en María Casado. Momenteel werkt hij samen met Timora Rosler aan het perfectioneren van zijn muzikantschap aan het Utrechts Conservatorium. Tevens ontving Gresa begeleiding van cellisten als Enrico Dindo, Maria Kliegel, Rafael Rosenfeld, Emil Rovner, Barbara Switalska, Jeroen den Herder, Gavriel Lipdkind en Alain Meunier.

In orkestverband speelde Gresa onder andere voor het Spaans Nationale Jeugdorkest: JONDE; de Academie voor orkeststudies van de Barenboim-Said Foundation; het Andalusische programma voor jonge instrumentalisten; het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland en de Young Instrumental Academy of the OCG. Via deze orkesten heeft hij samengewerkt met Karl Anton Rickenbacher, George Pehlivanian, Manuel Hern andez Silva, Domingo Garcia Hindoyan, Andres Salado, Miguel Romea, Michael Thomas, en Hansjörg Schellenberger; en bracht hij werken van componisten José Luis Greco, Martin Fondse, en Steffen Schorn in première.

Op kamermuziekgebied is hij in 2009 en 2013 bekroond met de 1e prijs van de 'Visitación Magarzo'-competitie en werkte hij samen met musici als Andoni Mercero, Tommaso Cogato, Joaquín Torre, Sebastian Koloski, Giuseppe Devastato, Ashan Pillai, Klára Würtz, Frederieke Saejs, Alfredo García, Viola de Hoog en leden van het Quiroga Quartet.

Foto Jorge editado.jpg