JORGE GRESA

Cello

Premiat a la 96a edició del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya, el violoncel·lista sevillà Jorge Gresa Ostos comença el seu camí com a cellista als 8 anys amb Isabel Quirós, Carmen Fernández i Claudio Baraviera, concloent els seus estudis de Grau Professional amb Menció Honorífica. Format a Madrid amb Asier Polo i María Casado i a Utrecht amb Timora Rosler, actualment estudia amb Fernando Arias al RCSMM. Ha rebut consells de violoncelistes de la talla d'Enrico Dindo, Maria Kliegel, Rafael Rosenfeld, Emil Rovner, Barbara Switalska, Gavriel Lipdkind, Alain Meunier i Gary Hoffman. 

 

Ha sigut membre de joves orquestres com la JONDE, l'Acadèmia d'Estudis Orquestrals de la Fundació Barenboim-Said, el Programa Andaluz para Jóvenes Instrumentistas, la Nationaal Jeugd Orkest d'Holanda o la Jove Acadèmia Instrumental de la OCG sota la batuta de directors com Karl Anton Rickenbacher, George Pehlivanian, Manuel Hernández Silva, Domingo García Hindoyán, Andrés Salado, Miguel Romea, Michael Thomas o Hansjörg Schellenberger; on ha estrenat obres de compositors com José Luis Greco, Martin Fondse o Steffen Schorn.

 

En l'àmbit de la música de cambra rep el 1r premi del Concurs 'Visitación Magarzo' a les edicions 2009 i 2013, i ha treballat amb músics com Andoni Mercero, Tommaso Cogato, Joaquín Torre, Sebastian Koloski, Giuseppe Devastato, Ashan Pillai, Klára Würtz, Frederieke Saejs, Alfredo García, Viola de Hoog i membres del Quartet Quiroga.

 

Toca un violoncel D. Royé (2019) i un arc de B. Menze.

Foto Jorge editado.jpg