BIO

Het duo gevormd door de Sevilliaanse cellist Jorge Gresa en de Mallorcaanse pianist Albert Colomar werd geboren in september 2017 in Utrecht, waar ze beiden hun postdoctorale studie volgden. Daar ontdekten ze een enorme persoonlijke en artistieke affiniteit te hebben en als gevolg van deze sterke band begon op natuurlijke wijze een project om samen muziek te maken.

 

In Nederland werkten ze regelmatig samen met Timora Rosler, Klára Würtz en Sebastián Colombo. Tegelijkertijd kregen ze advies van andere muzikanten zoals Sebastian Koloski of Mikhail Zemtsov. Ze hebben ook actief deelgenomen aan masterclasses van internationaal gerenommeerde docenten zoals Adrian Brendel, Katya Apekisheva, Kyril Zlotnikov, Gregor Horsch, David Korevaar en Eldar Nebolsin.

 

Tot op heden hebben ze opgetreden in podia als de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht, het Cajasol Foundation Theater in Sevilla, de Royal Catalan Academy of Fine Arts in Barcelona en het Ireneu Theater in Palma. Daarnaast hebben ze deelgenomen aan verschillende series zoals Noches en los Jardines del Real Alcázar in Sevilla, Música als Parcs in Barcelona en die van de 'Jeunesses Musicals' van Ciudadela, Mahón en Chipiona.

 

In februari 2020 namen ze deel aan de 96ste oproep voor de Musical Youth Competition of Spain (strijkers), waar Gresa de tweede prijs behaalde.

Foto Jorge editado.jpg

J. GRESA

Cello