ALBERT COLOMAR

Piano

Geboren in Palma de Mallorca, begon Colomar op 8-jarige leeftijd aan de Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca bij Juan Miguel Arrom en later María del Hoyo. Andere docenten waarmee hij samenwerkte gedurende deze periode waren Iván Cítera en Leonid Sintsev. In 2010 rondde hij zijn middelbare school af met hoge cijfers en in 2012 werd hij toegelaten aan het Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, onder begeleiding van José Enrique Bagaría. Tijdens zijn studie aan het conservatorium van Barcelona werkte hij met gerenommeerde pianisten zoals Dina Yofe, Akiko Ebi, Itamar Golan, Vesko Stambolov, Alba Ventura, Oliver Triendl, Daniel Blumenthal, Tensy Krismant, Antoni Besses, Sebastian Colombo en Daniel Vaiman. In het kader van de kamermuziek ontving hij lessen van Michel Wagemans, Alan Branch, Raimon Garriga, Isaac Rodriguez, Daniel Garcia, Paul Cortese, Juan B. Doménech, Othmar Müller, Michel Lethiec, Jan Talich, Roman Patoka en anderen.

In 2016 rondde Colomar zijn bachelor af, gevolgd door een Master in Performance in 2017. Beiden haalde hij met hoge kwalificaties aan het Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.  Colomar studeert momenteel voor een tweede master gespecialiseerd in kamermuziek aan het conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

 

Zijn docenten zijn Sebastián Colombo en Klára Würtz. Ook ontving hij coaching van andere musici zoals Sebastian Koloski, Mikhail Zemtsov, Martyn van den Hoek en Jeroen Sarphati.

Zijn voortdurende interesse in vocale muziek heeft hem ertoe gebracht om samen te werken met Josep Surinyach, Alan Branch, Selma Harkink, Dobrinka Yankova, Jeroen Sarphati, Mariken Zandvliet, Eulàlia Ara en Eugènia Gassull.

Naast zijn studies aan het conservatorium trad Colomar op in verschillende ruimtes en zalen in Spanje, Frankrijk en Nederland. Tevens werkt hij voor verschillende scholen als docent en als begeleidend pianist.

Foto Albert Colomar editado.jpg